Prenumerera på Nyheter


Senaste nytt från styrelsen

februari 23, 2020
 • Porttelefonerna
  På måndag den 24 feb kommer porttelefonernas mjukvara att uppdateras. Arbetet kommer att ske mell...
 • Säkerhetsdörrar
  Efter förfrågan från några medlemmar vill styrelsen förtydliga vad som gäller vid byte av lä...
 • Motioner Stämma
  Motioner till stämman skall vara insända senast 20-03-01
 • Senaste nytt, övrigt

  februari 10, 2020
 • Viktigt från Valberedningen
  Tycker du att tryggheten runt Bofills båge är viktig? Har du åsikter om hur din bostadsförenin...
 • Grannaste granen i stan
  Enligt lokaltidningen Södermalm Direkt har vi i Fatbursparken den snyggaste julgranen i stan i år...
 • Internetgruppen, behöver förstärkas.
  Vi i Brf Bågen har Sveriges bästa bredband, sett till pris/prestanda. Detta bygger till stor d...
 • Arkiverade nyheter

  Läsa och skicka e-post från en dator utanför föreningen

  Vi har inte någon egen webb-baserad möjlighet att komma åt e-post på Fatburens server från en dator utanför vårt eget nätverk. Det finns dock ett antal alternativ:

  1. Vår e-postserver är en s.k. POP3-server som ligger direkt på Internet vilket gör att man kan läsa e-post med vilket program som helst som klarar POP3. De flesta e-postklienterna inklusive Windows Mail, Outlook och Mozilla Thunderbird klarar detta. Följ bara de anvisningar som finns på hemsidan (http://fatburen.org/wpbagen/installningar-for-e-post/) om hur man ställer in e-postprogrammet, men se till att ange hela namnet för POP3-servern: ”mail.fatburen.org”, istället för bara ”mail” som oftast räcker inom nätet.
  2. För att skicka e-post från ett annat nät med ett vanligt e-postprogram finns två huvudmöjlighteter. Den ena är att helt enkelt skicka e-posten genom den e-postserver som finns i det andra nätet. Du kan fortfarande ange din fatburen.org-adress som avsändare. Den andra möjlighteten är att skicka posten genom vår smtp-server (mail.fatburen.org). För att göra det behöver man ställa in e-postprogrammet för att använda lösenord när man skickar e-post. Det är samma lösenord för att skicka som att läsa e-post.
   Många Internet-leverantörer har spärrat möjligheten att skicka utgående e-post genom mailservrar utanför deras eget nät, detta för att försöka förhindra skräppost. För dessa Internetleverantörer måste det första alternativet ovan användas.
  3. Ett annat sätt är att skaffa ett konto hos en Web-baserad tjänst som erbjuder uppkoppling mot POP3, tex. Gmail. Man kan då be tjänsten hämta POP3-mail från servern ”mail.fatburen.org”
  4. Det går att eftersända posten till valfri annan e-postadress; hur detta går till beskrivs på http://fatburen.org/wpbagen/eftersanda-e-post/.
   Det går naturligtvis att vidarebefordra posten till vilket annat konto som helst, till exempel en webbaserad tjänst som Hotmail.