Prenumerera på Nyheter


Senaste nytt från styrelsen

oktober 29, 2017
 • Oförändrade avgifter 2018
  Styrelsen har avhållit sin årliga ekonomikonferens, och nu beslutat om budget, underhållsplan och...
 • Riksbyggen tar över ISS Fastighetsförvaltning
  Från och med den 1 juli 2017 är ISS Fastighetsägare AB uppköpta av Riksbyggen, riksbyggen.se. De...
 • Strömavbrott i Bågen
  Efter det stora strömavbrottet på Södermalm, idag under eftermiddagen kvarstår fortfarande probl...
 • Senaste nytt, övrigt

  oktober 30, 2017
 • Nu kan du betala lokalhyra med swish eller kort
  Nu är det möjligt att betala med swish eller kort när du ska hyra festlokal eller gästlägenhete...
 • Visning av våra lokaler
  Torsdagen den 19 oktober har du möjlighet att se våra gemensamma lokaler.(Gästlägenheterna, fest...
 • Bågens höstloppis 2017
  På söndagen d. 17 september kl. 11 ställer vi åter upp borden från festlokalen och egna bord oc...
 • Arkiverade nyheter

  Bågens hemsida och dess framtid

  Nu har brf Bågen en ny hemsida igen.

  Vår tidigare hemsida, den som lanserades 2007, har varit ur funktion sedan början av 2011 på grund av ett serverhaveri.

  Därefter har vi haft en temporär hemsida som innehållit mycket inaktuell information,  eftersom det var en återupplivning av Bågens ursprungliga hemsida, som ersattes 2007.

  Under tiden som gått har diskuterats, och på vårens stämma också beslutats, att en särskild grupp med ansvar för hemsidan ska bildas. (Se vidare motion nr 7 till stämman.)

  Denna grupp har nu börjat formeras, för närvarande under ledning av Per-Ola Eriksson, FB 21 och i samarbete med Bågens Internetgrupp och Bågens Styrelse.

  Vi har nu gemensamt lyckats återuppliva hemsidan på en ny server. Dock har vi byggt om vår webbplats för att bättre passa oss som nu ska administrera den, och som vi hoppas ska passa även dig som besöker den.

  Den tidigare hemsidan var av diverse tekniska skäl inte möjlig att bygga vidare på. Informationen som fanns på den kraschade hemsidan har vi dock lyckats återskapa det mesta av.

  Vi hoppas att Du ska finna dig tillrätta på vår nya hemsida och hitta den information Du söker.

  Under vissa flikar kan det finns länkar som för närvarande tyvärr inte fungerar. Vi jobbar på att åtgärda detta. Vissa val som tidigare fanns saknas också, bland annat kan man för närvarande inte logga in på sidan (såvida man inte är administratör) och man kan därmed inte sköta spärrning av en borttappad lås-tag vilket man ju kunde tidigare. Vi jobbar på att lägga till den funktionen igen.

  Nytt på sidan är länkar till Trafikverkets information om Citybanan. Bl a finns en länk till en video som visar hur bygget här i Fatbursparken fortskrider.

  Vi har än så länge begränsade resurser med kunskaper om tekniken som vi byggt denna hemsida på och om de designmöjligheter som finns, vilket gör att vi i dagsläget inte kan uttala oss riktigt om hur framtiden kommer att se ut.

  Vår ambition är dock att blåsa nytt liv i hemsidan och att uppdatera den information som finns här. Vår ambition är naturligtvis också att all information på vår hemsida alltid ska vara uppdaterad och aktuell. Under hösten 2011 räknar vi med att tillsammans med styrelsen uppdatera all information som kan vara relevant för oss boende och för utomstående personer som kan vara intresserade av vår förening.

  Efter hand som vi får grepp om hur vi vill ha vår hemsida kommer vi här att ge information om de möjligheter som erbjuds. Vi hoppas dock att det mesta ska vara självförklarande.

  Klicka runt i menyerna och gör dig hemmastadd på vår nya webbplats. Har du frågor eller synpunkter kan du ställa dem till webmaster@fatburen.org.

  Vi kommer, så snart vi fått en stabil miljö för hemsidan, att behöva fler villiga medarbetare i gruppen, som ska vidareutveckla den. Om du är intresserad av att ingå i den grupp som ska underhålla och vidareutveckla vår hemsida kan du ta kontakt med
  Per-Ola Eriksson per-ola@fatburen.org.

  //Per-Ola Eriksson